Facebook Instagram

  • Home
  • Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Weet jij een geschikte locatie?
Het allerliefst fotografeer ik buiten in de natuur.
Mijn favoriete locaties zijn Kwintelooijen (tussen Rhenen en Veenendaal), strandjes bij de Waal (bij Ochten) en in een boomgaard in Kesteren.
Als het weer echt heel erg slecht is, verzetten we de afspraak.
Ik ben op zoek naar geschikte binnenlocaties in de buurt maar die zijn schaars.
Weet je een toffe plek? Laat het me vooral weten!

Wat is een geschikte tijd voor een fotoshoot?
's Morgens of aan het eind van de middag en 's avonds (tijdens zomertijd) is het licht het mooist. Aan het begin van de middag staat de zon heel hoog en dan gaat iedereen met de ogen knijpen. Meestal plan ik een shoot 's morgens of 's avonds een uur voor zonsondergang.

Wat moet ik aan?
Soms vragen mensen me om advies over hun kledingkeuze voor foto's.
Ik raad dan aan om geen kleding aan te trekken waarop een groot logo staat, drukke prints te vermijden en vooral kleding aan te trekken waar jij je prettig in voelt.
Maak vooral leuke combinaties als je samen op de foto gaat, maar trek niet precies hetzelfde aan.
Vrolijke kleurtjes, maar niet te fel, doen het altijd goed!

Moeten we nog wat meenemen als we op de foto gaan?
Voor kinderen neem ik wel eens een bellenblaas mee. Heeft je kind een favoriete knuffel? Neem die dan vooral mee, die hoort er bij. Weet je niet zeker of iets geschikt is voor op de foto? Je mag het altijd vragen.

Kunnen we alle foto's onbewerkt krijgen?
Nee, dit kan niet. Ik fotografeer in RAW, dat is net als een negatief uit de analoge fotografie een foto die nog 'ontwikkeld'/bewerkt moet worden. Omdat ik mijn eigen manier van bewerken heb, geef ik deze foto's nooit aan klanten. Wel bewaar ik de RAWbestanden 2 jaar op mijn computer en NAS. Bewerkte foto's bewaar ik 4 jaar, zodat je ze nog op kan vragen als je ze bent kwijt geraakt.

Hoe (snel) worden de foto's geleverd?
Ik probeer binnen een maand een online gallery te sturen met de foto's waaruit je kan kiezen. In het hoogseizoen kan dit wat langer duren, dat laat ik je dan weten. Je hebt 6 weken de tijd om een keuze te maken. Heb je een keuze gemaakt, dan ontvang je de factuur. Zodra deze betaald is, ontvang je de foto's.

Komen mijn foto's op internet?
Het liefst publiceer ik van elke shoot wat foto's maar ik vraag wel eerst toestemming.
Als je toestemming geeft, kan ik de foto's ook gebruiken voor pr-doeleinden als waardebonnen, visitekaartjes, fotoalbums en omslagfoto's.
Heb je hier bezwaar tegen, is overleg natuurlijk altijd mogelijk.
Wil je dat ik gegevens van je verwijder, laat het me dan weten.